Açık Emar Nedir?

Türkiye’deki en iyi görüntüleme merkezlerinde bile, EMAR çekimi stresli  olabilir. Pek çok hasta, taramalarının potansiyel sonuçları hakkında endişeli olmakla kalmaz, aynı zamanda sürecin kendisinde de fiziksel ve zihinsel olarak rahatsız olabilir. Standart bir EMAR çekimi, anksiyete bozukluğu veya klostrofobisi olan kişiler ve hatta küçük çocuklar için zorlayıcı olabilir.

 Bunun nedeni, EMAR çekimi için hastanın sıkışık, gürültülü, kapalı bir alanda 30 dakika veya daha uzun süre yatmasını gerektirmesidir. Bazı durumlarda, hastalar bir EMAR cihazında iki saat yüzüstü yatmalıdır. Açık EMAR, yan taraflarının tamamen açık olması, normal Emar'lar sırasında kaygı yaşayan kişiler için bir rahatlama sağlıyor. Geleneksel Emar cihazları ile aynı teknolojiyi kullanır, radyasyon içermez.

 Açık Emar'a Kimler İhtiyaç Duyar?

 

Açık Emar'lar sadece klostrofobisi olan kişiler için ideal değildir. Ayrıca obeziteden muzdarip insanlar ve çocuklar için harika bir seçenektir. Klostrofobi nedeniyle hastalığının teşhisini erteleyen kişiler için çözüm sunmaktadır.