Açık Emar Nedir?
Türkiye’deki en iyi görüntüleme merkezlerinde bile, EMAR çekimi stresli olabilir. Pek çok hasta, taramalarının potansiyel sonuçları hakkında endişeli olmakla kalmaz,...
Kolay Sağlık Randevu
Difüzyon MR (Manyetik Rezonans) görüntüleme, vücuttaki su moleküllerinin hareketini inceleyen bir MRI (Emar) tekniğidir.
Özellikle beyindeki hücre hasarlarını ve felç gibi acil durumları hızlıca tespit etmek amacıyla kullanılır.
Su moleküllerinin difüzyonunu görüntüleme yeteneği sayesinde beyin dokusundaki anormal değişiklikleri erken dönemde tespit eder.
Bu sayede, difüzyon MR birçok nörolojik hastalığın tanı sürecinde vazgeçilmez bir araçtır.
Difüzyon MR, bazı özel durumlarda tercih edilen bir görüntüleme yöntemidir. Aşağıdaki hastalıklar ve durumlar difüzyon MR’ın en yaygın kullanım alanları arasındadır:
Difüzyon MR çekimi yapılmadan önce hastaların bazı noktalara dikkat etmesi önemlidir. İşte difüzyon MR çekim sürecine dair bilmeniz gerekenler:
Difüzyon MR çekimi, bazı özel sağlık durumları için risk oluşturabilir. Aşağıdaki durumlardan biri veya birkaçı varsa, doktorunuza bilgi vermeniz önemlidir:
Difüzyon MR çekimi sonrasında hasta günlük aktivitelerine dönebilir. Ancak çekim sonuçlarının değerlendirilmesi ve yorumlanması için uzman bir doktorla görüşmek gereklidir.
Çekim sonuçları genellikle birkaç gün içinde hazırlanır ve doktorunuz sonuçlara göre gerekli tedavi veya izlem sürecini belirler.
Difüzyon MR fiyatları çeşitli faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterir.
Özellikle hastanenin konumu, kullanılan cihazın özellikleri ve işlemi gerçekleştiren uzmanların deneyimi gibi etkenler fiyatlar üzerinde önemli rol oynar. Kolsara görüntüleme merkezleri sayesinde anında hızlı fiyat bilgisi alın!
Difüzyon MR, su moleküllerinin hareketini izleyerek özellikle beyin dokusundaki hasarları detaylı bir şekilde görüntüler. Normal MR ise daha geniş bir görüntüleme sunar, ancak hücresel seviyedeki değişiklikleri difüzyon MR kadar iyi gösteremez.
Difüzyon MR çekimi genellikle 10-30 dakika arasında sürmektedir.
Sonuçlar genellikle 1-3 iş günü içinde hazır olur. Detaylı bir değerlendirme için doktorunuzdan randevu almanız önerilir.